Što je sChufa

Schufa (Schutzgemeinschaft für allgemeine Kreditsicherung) je osnovana u Berlinu 1927 godine. Cilj ove privatne firme je da sakuplja podatke o kreditnoj sposobnosti potrošača i firmi i da te podatke prosleđuje dalje. Njegova je svrha zaštita vjerovnika od kreditnih rizika. Na temelju statističke analize, SCHUFA će odrediti kreditnu sposobnost pojedinaca.  Sjedište tvrtke je u Wiesbadenu .

Shufa ima informacije koliko imate bankovnih računa, kredita, ugovora za mobitele, leasing ugovora, koliko ste narudžbi putem interneta napravili. Te dali ste  u prošlosti ispunjavali financijske obaveze na vrijeme. Svako vaše plaćanje, svaka nemogućnost naplaćivana sa vašeg računa, nalazi se u Schufi.

što je shufa

Zato je važno biti discipliniran pri plaćanju rata kredita i svih dugovanja prema bankama. Jer svako kašnjenje vam smanjuje kreditni rejting.  Te vam sljedeći krediti postaju skuplji i gubite svoj novac.

Schufa ima 479 milijuna zapisa o 66,2 milijuna fizičkih osoba ,  što čini oko tri četvrtine njemačkog stanovništva. Schufa svake godine obrađuje više od 102,9 milijuna kreditnih čekova. Od toga, 1,5 milijuna su samoprovjere građana. Po vlastitim podacima Schufa je 2012 godine raspolagala sa preko 655 miliona informacija koje su se odnosile na 66,2 miliona ljudi i četiri miliona firmi. Pri tome se radi uglavnom o podacima vezanim za bankovne račune i kreditne kartice, kredite, jamstvo i plaćanje na rate. Schufa  sakuplja podatke o broju bankovnih računa koje posjedujete, sumi kredita i lizing-ugovora, neisplaćenih kredita, ugovora za mobilne telefone i ostale telkomunikacije. Pored ovih podataka Schufa posjeduje i vaše ranije adrese, sadašnju adresu, datum rođenja.

Cilj Schufe je da zaštiti  i kupca i prodavca od neplaćanja računa. Pored banki koje daju kredite mogu i pojedinci da zatraže izvještaj o platnoj sposobnosti prije nego što izdaju stan određenoj osobi kako bi smanjili rizik od neplaćanja.

Kako će Schufa rezultat utjecatina vaš kredit

Vaš osobni kreditni rezultat će utjecati pri određivanju kamatne stope  koju morate platiti pri vraćanju kredita. U slučajevima loše kreditne ocjene  nećete ni moći podnijeti zahtjev za kredit.  Zato je važno da budete uredni pri otplati kredita kako nebi srušili svoj Shufa rezultat, a time  učinili sve buduće kredite skuplje.

Kako možete izvaditi Schufu

Jednom godišnje imate mogućnost zatražiti besplatnu samoprocjenu od Schufe. Trebali biste koristiti ovu ponudu, jer to samo-otkrivanje omogućuje vam da pregledate Schufa datoteku i na taj način vidite što tamo zapravo postoje.

Na besplatnu Schufu izvještaj imate pravo jednom godišnje.  Besplatni izvještaj možete zatražiti pismenim putem preko pošte ili preko web stranice www.meineschufa.de a prosječno čekanje je do 4 tjedna.
Schufu možete izvaditi i u Postbank na licu mjesta i možete je dobiti odmah.
Shufu možete naručiti i putem web portala https://bonitaetscheck.immobilienscout24.de i košta 30 €

Kako popraviti Schufu

Dobar Schufa rejting je ključan za dobivanje povoljnih kredita, stanova i drugih financijskih usluga u Njemačkoj. Ako imate nizak Schufa rejting, postoje koraci koje možete poduzeti kako biste ga poboljšali i osigurali bolje uvjete u budućnosti.

Vaš Schufa rejting odražava vašu kreditnu sposobnost i pouzdanost kao dužnika.

Poboljšanje vašeg Schufa rejtinga zahtijeva vrijeme i dosljednost, ali s odgovarajućim koracima možete značajno poboljšati svoju financijsku situaciju i povećati svoje šanse za dobivanje povoljnijih kredita i drugih financijskih usluga.

Saznaj više

Krediti unatoč Shufe

Kredit unatoč negativnom Schufi je stvarnost: Na auxmoney, Schufa rezultat je samo jedan kreditni rejting od mnogih. Zato vam auxmoney - za razliku od banke - nudi kredit unatoč Schufi, gdje je trenutna isplata velika prednost kada stvari trebaju ići brzo. Dobiti kredit koji financiraju privatni investitori sada. 

Besplatan zahtjev
Kredit unatoč negativnom Schufi
Privatni investitori odlučuju

Za razliku od agenata koji nude kredite bez Schufa, auxmoney je TÜV-certificiran i radi isključivo s njemačkim bankama. 

Čuvajte se sumnjivih davatelja za kredit bez Schufa.